Swimrun på riktigt

Tillbaka i verkligheten efter sagolikt vackra Engadin Swimrun..

Leif WikbergFoto: Leif Wikberg

I helgen körde vi Höga Kusten Swimrun. Också en grymt vacker tävling. Men på ett annat sätt.

Övik bjöd på sol och blå himmel dagen innan race när vi var ute vid kusten och kikade på banan.

12Lugnet före stormen..

Under lördagen blåser det dock upp rejält och regnet drar in. Trots det ruggiga vädret så är stämningen i startfållan på topp. Blandat med viss spänning.. Tävlande kramar om varandra och vi funderar nog alla över på vad som egentligen väntar där ute.

När startsignalen går är det dock ingen som tvekar utan vi kastar oss i vattnet tillsammans.

MagnusStenmanMer armbågar än kramar här. Foto: Magnus Stenman

Även om det inte är pigga ben jag och Carro startar med, så flyter allt ändå på bra. Är lite synd bara att det är så svårt att kika på utsikten samtidigt som man parerar såphala klippor!

MagnusStenman1Foto: Leif Wikberg

Första 700 meters simningen känns det som att vi simmar och simmar men inte kommer någonstans. Ena glasögat läcker och jag funderar över hur det skall gå på simningarna längre ut. Men för varje simsträcka känns allt bättre och bättre.

PederSundstromFoto: Magnus Stenman

Ganska snart kommer vi fram till Råskärsön, där det första sprintpriset, RAW Award delas ut på toppen.

raw

Stökig och rå terräng men jättefin löpning över ön. Snabbt är vi ute ur skogen och det är dags att hoppa i igen. Vi kör på helt ok ute på de hala klipporna, ingen stress och inga misstag. Men det är ändå skönt att komma in i skogen och ut på kraftledningsgata där vi kan trycka på lite.

Carro har nedräkning till nästa spurtpris, två stycken wakeboards! Vi närmar oss priset men då MÖTER vi plötsligt herrtäten..

MagnusStenman2Foto: Magnus Stenman

 Tävlingsledningen hade bedömt de kommande simningarna som för exponerade och farliga att en omläggning av banan hade gjorts i sista stund. Nu vänder alla lagen ute på udden innan ihoppet och springer samma sträckning tillbaka som vi kom ifrån.

Daniel & Lelle däremot, som var först till udden, hann hoppa i och ge sig ut på simningen mot Trysunda innan de blev stoppade och fick vända om. De hade sen problem med att ta sig upp på udden igen i de höga vågorna som slog in mot klipporna.

Vårt största problem med att vända om blir att hitta rätt väg tillbaka. Jag och Carro är bra på att följa snitslar och bara köra på, men vänder vi oss om så har vi oftast ingen aning om varifrån vi kom. Som tur är för oss har vi en del andra lag runt omkring att följa.

PederSundstrom2Foto: Peder Sundström

PederSundstrom3Tillbaka på fina Råskärsön Foto: Peder Sundström

Vid nästa energistation som ligger vid den ursprungliga startplatsen får vi de nya direktiven över hur banan kommer fortsätta på fastlandet med mer skyddade simningar och lite längre löpning än planerat.

JorgenPetterssonFoto: Jörgen Pettersson, www.allehanda.se

Självklart protesterar våra ben lite över bonuslöpningen som blir. Vi hade sett fram emot 7km simning och bara 30km obanad löpning, men Carro funderar fortfarande på Wakeboards och jag ser några herrlag strax framför så det är dessa delmål vi fokuserar på för att fortsätta hålla farten uppe under de 16km som är kvar av tävlingen.

JorgenPettersson1Foto: Jörgen Pettersson, www.allehanda.se

Och det räckte hela vägen. Efter 5 timmar och 40minuter på banan var det riktigt skönt att korsa mållinjen som segrare i damklassen, precis före första mixlag och med bara sex herrlag framför oss.

målJorgenPettersson2Foto: Jörgen Pettersson, www.allehanda.se

Blev en bra dag för hela gänget där grabbarna tog hem segern i herrklassen och vann en del spurtpriser. Tack vare att organisationen fixade barnvakt till tävlande så hade även Albin en bra dag i tryggt sällskap.

postrace

Nästa år hoppas jag på samma upplägg men lite mindre vind så att vi får köra originalbanan hela vägen..

pizza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *