Kullamannen

För två veckor sedan hade jag aldrig kunnat ana att Allhelgonahelgen skulle spenderas i Skåne.

1

Jag och Daniel har avslutat tävlingssäsongen båda två men det är ändå alltid kul (och bra träning) att köra lite lopp för skojs skull. Daniel blev sugen på att åka till Mölle och springa Kullamannen veckan innan start och jag och A ville självklart följa med som supportrar.  Samtidigt upptäckte jag att Kullamannen inte är en tävling utan flera småtävlingar. En av dem, en reflexbanetävling skulle dessutom gå kvällen innan Daniels lopp så jag anmälde mig till den. Sedan skulle ju Daniel starta väldigt tidigt på lördagmorgon och det gick en tävling på eftermiddagen som jag nog skulle hinna springa. Så plötsligt var jag anmäld till två lopp.

Största utmaningen inför Reflexracet var att både hinna med att jobba, resa 60mil och stå på startlinjen kl 18 i Mölle hamn. Jag fixade det och vi var ett 70-tal löpare som gav oss ut i mörkret. Reflexerna var rätt få och glesa så det vart svårt att följa. I början var det jag och en annan kille som sprang först men efter halva banan tog jag över ledningen själv.

Det var härligt att komma ut ur skogen och se hamnen med alla ljus framför sig. Mycket folk och en aktiv publik i ledning av ”multisportpionjären” Erik Ahlström gjorde att det inte var några problem att hitta vägen in mot mål, 2 minuter före bästa kille.

P1150774

Loppet var mer ett stiglopp med pannlampa än reflexbana, men det var kul det med.

P1150799

Lördagmorgon startade Daniel ”Dödens Zon” kl 8 och jag och A tog oss en bra bit ut på banan och hejade på alla löpare.

P1150867

Daniel sprang in på en fin 3e plats i tuff konkurrens i herrloppet innan det var dags för mig att starta igen. ”Svarta banan” denna gång. 14km stiglöpning.

P1150900

Vi tjejer startade 10 minuter efter herrarna och med 300 herrar framför oss i spåret så blev det lite Vasaloppskänsla. Så fort stigen blev mindre och mer teknisk var det en strid ström med herrumpor framför mig som jag var tvungen att passera. Trots alla människor i spåret fungerade det väldigt bra och alla jag sprang förbi visade hänsyn (alla utom en person som sprang med hörlurar!!))

IMG_4239

Samtidigt blev det en extra bonus med alla glada hejarop och jag försökte heja tillbaka så ofta jag orkade. Det var ett riktigt kul lopp med bra stämning på banan och och jag lyckades vinna med 3,5 minuters marginal till tvåan.

P1150916

Allt som allt blev det en riktigt härlig helg i Skåne med både tävlande och mycket tid till annat också.

IMG_8930

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *