Ny kajak?

November! Vad passar bättre då än att testa kajak inför nästa säsong.

Kajaksidan.se ställde upp med hela surfskiflottan som jag och Daniel gick genom under en regnig eftermiddag.

4aTestade olika modeller från både Zedtech och Carbonology

4bAlbin vaktade paddlarna

4Blev ett antal vändor på sjön.. Dagsljuset räcke inte riktigt till! Av alla jag testade fastnade jag framförallt för Carbonology Pulse, som kändes väldigt smidig och rapp.

4cHar även provat Martin Nordstrands nya Think Uno Max. Blev ingen lång testtur då sittställningen tyvärr inte fungerade för mig men Daniel gav samma surfski bra betyg. Det är ju inte enkelt med kajaker.. En som passar en person jättebra kanske inte alls fungerar för en annan.

nordstrandSen har det blivit lite vågor i Fenns Swordfish. Den kändes trygg i stora Atlantvågor men är för tung och trög när det blåste mindre (materialet jag testade var dock vakuumpressad glasfiber vilket är det tyngsta materialet, en pärs att bara få ner surfskin till vattnet!).

P1120758Kajakinköp är svårt då det är så individuellt och beroende på flera faktorer (kroppsform, paddelteknik och användningsområde) vilken kajak som är optimal. Min plan är iallafall att fortsätta prova ytterligare några kajaker med målet är att hitta den perfekta kajaken (för mig) innan årets slut..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *