Det blir vad man gör det till

Januari har varit en riktigt bra träningsmånad.

Eftersom jag inte måste vara på plats i Stockholm och har en liten kille som tycker det är helt ok att flyga så passade vi på att byta ut snöslasket i Stockholm mot lite varmare klimat under ett par veckor.

image_54af94e7e087c30604ae9dae

I november la vi en träningsvecka på Playitas och allt fungerade mycket bra där så vi tog helt enkelt med oss mina föräldrar och åkte dit igen.

Är inte någon chartermänniska egentligen utan har alltid prioriterat äventyr framför bekvämlighet men nu när jag har ett resesällskap på knappt 7 månader som också ska underhållas så är det riktigt smidigt åka till ett tillrättalagt träningsställe.

bild (20)

Är väldigt mycket vardagslyx att bara behöva tänka på att träna,äta, sova och umgås.

image

Jag har fokuserat en del på simning senaste tiden. Jag och Carro har precis fått besked att vi blivit uttagna till ÖtillÖ på våra meriter så nu är det upp till bevis hur långt våra multisportkrafter räcker. Vi siktar högt i vårt tidsmål men bara att stå på startlinjen på en tävling som ÖtillÖ är stort för mig.

P1150078ÖtillÖ som firade 10 år med en fest på Munchenbryggeriet i fredags

Jag tvingades lära mig simma inför en multisporttävling i Abu Dhabi för några år sedan. Har lite vattenskräck och tog ett bra tag bara att lära mig ha huvudet under vattnet och säkert ytterligare ett halvår innan jag lärde mig andas.

bild (19)Är lite lättare för att räkna kakelplattor när solen skiner..

Jag hann lära mig simma bassäng hyfsat inför Abu Dhabi tävlingen men när vi väl kom fram till simmomentet efter en löpprolog i maxpuls så insåg jag att det var ju skillnad att simma efter en maxad löpsträcka… Runt kom jag, men svalde nog halva Persiska viken på vägen.

andreas strand (24)Abu Dhabi Adventure Challenge. Foto: Andreas Strand

Har utvecklats lite sedan dess och det jag framförallt uppskattar med swimrun är den frihetskänsla det ger att kunna springa och simma mellan öar och att det faktiskt går att ta sig fram långa sträckor på detta sätt utan någon mer utrustningen än det man har på sig.

Blev en hel del simpass i havet nu men fortfarande trivs jag ju ändå bäst ovanpå vattnet så passade ju såklart på att paddla också när det finns surfskis tillgängliga.

imageJag hade lite tur och hittade schysst paddelsällskap på stranden

Sen var det ju faktiskt helt ok att komma hem till Stockholm också. Kan inte klaga på träningsmöjligheterna här heller. Hammarbybacken är vit och välpreppad för löpning och att cykla på oplogade cykelbanor ger nog starka ben..

imageBorta bra men hemma bäst?! Foto: Jari Palonen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *