Ångaloppet

Ångaloppet! Tävlingen där solen alltid skiner. Vacker bana, härlig publik och hård konkurrens. 400 lag på plats! Allt toppen utom min kropp..

19900372323_2051433ba1_o

Efter en intensiv tävlingsmånad med Åre Extreme Challenge, Engadin Swimrun och Höga Kusten Swimrun har det varit jätteskönt med lite tävlingsfritt. Har fått till både bra träning och bra återhämtning och var riktigt taggad att tävla igen när vi ställde oss på startlinjen.

20521298605_ceefd1a403_o

Starten går men det känns inte jättebra. Ibland brukar jag vara seg på grusvägarna men så släpper det i skogen. Väntar på att benen ska komma igång men inget händer.

head1Foto: Linus Ahlberg, Head Swimming Nordic

Är jättefin löpsträcka över stock och sten men mina ben blir bara värre och värre. Nästan så att jag känner att jag bara vill lägga mig ner eller börja gå. Fast vi inte startat speciellt snabbt. Ångaloppet skiljer sig lite från andra tävlingar i och med att snodd inte är tillåtet. Därför kör vi i mitt tempo och Daniel kan mest bara hjälpa mig mentalt. Han frågar om jag vill ha en gel, rätt säker på att jag ska svara Nej och att han får två. Brukar vara så. Jag förvånar honom med att trycka i mig hela efter typ 2kms löpning.

Känner mig rätt desperat. Har som mål att ta mig fram till vattnet, till första simningen och hoppas att benen ska kvickna till där.

20334576559_8f1ff5bdab_o

Simningen kommer och efter lite strul med utrustningen ligger jag äntligen i vattnet. Får vilat benen lite och jag försöker börja trycka på löpningarna.

Blev mycket fokus på tävlingen mellan mitt huvud och mina ben men själva tävlingen som vi är där för är en riktig katt- och råttalek mellan oss och duktiga simmarna Desiree och Martin (DeMa).

20333239088_4bb9314423_oDeMa i fullt fart ute på simningen innan vi ens hoppat i vattnet

Vi passerar växelområdet efter insjövarvet tillsammans innan vi lyckas gå om på löpningen och ta ledningen ut på havsvarvet. Men inte utan att vi har våra medtävlare hack i häl hela vägen ut.

simmasverige-7477

Två lätt stressade simmare

simmasverige-7483

Tävlingen består av 23 simningar a’ totalt 2 km. Ingen jättelång sträcka men utan våtdräkt och handpaddlar tar det ändå tid för en multisportare som knappt flyter.

20334573719_5002936964_o

Till vår fördel är löpningarna ute på öarna väldigt fina, men det är korta sträckor och det blir många snabba växlingar mellan simning och löpning. På pappret snabba växlingar i alla fall. Jag kom på kvällen innan att jag skulle testa ny utrustning. Klipsk tjej! Personlingt rekord i långsamma i- och urgångar..

head4Foto: Linus Ahlberg, Head Swimming Nordic

Även om min löpning inte är toppen är det ändå där vi lyckats hålla farten gentemot våra förföljare. Under 20e simningen kan vi dock inte hålla emot längre och blir passerade. Vi ser tydligt hur avståndet snabbt växer men i vattnet finns det inte så mycket vi kan göra.

20521291925_eb18605395_o

Lite hopplöst känns det men vi ger aldrig upp. Vi trycker det jag har i dagens kropp ut på sista löpningen in mot mål och med 300m kvar får vi syn på dem igen, nära men inte tillräckligt..head5Foto: Linus Ahlberg, Head Swimming Nordic

Blev en 2a plats, 23s efter grymma segrarna och även om det aldrig är jättekul att vara 2a så är jag ändå nöjd att komma så pass högt upp en sån här dag. Lite kul också att vi bara hade fyra herrlag före denna gång:)

head6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *